Čakankový sirup
Koreň čakanky pochádza z rastliny s jasne modrými kvetmi, ktorá patrí do čeľade púpavovitých. Užíva sa už stáročia v kuchyni a tradičnej medicíne a bežne sa používa na prípravu alternatívy kávy, pretože má podobnú chuť a farbu. Vláknina z tohto koreňa má údajne množstvo zdraviu prospešných účinkov a často sa získava na použitie ako prísada do potravín. Sirup z koreňa čakanky sa šetrne extrahuje z čerstvých koreňov čakanky a je úplne prírodným produktom. Tento jemný sirup, ktorý má viskozitu podobnú nektáru, ako med. Okrem toho má nízky GI (glykemický index) a je vedecky dokázané, že udržiava nízku hladinu cukru v krvi, čo znamená, že nedochádza k prudkému nárastu cukru v krvi a následnému pádu. To znamená, že čakankový sirup si môžu vychutnať diabetici alebo všetci, ktorí si sledujú príjem cukru. A nielen to, keďže je výlučne rastlinného pôvodu, čakankový koreňový sirup je vhodný aj pre vegánov.
Blog



